The wishlist name can't be left blank
Hoe gebruik je verf samplepotjes

Hoe gebruik je verf samplepotjes

March 13th, 2024
Little Greene

Het updaten van je woonruimte met een frisse nieuwe verfkleur kan de uitstraling en het gevoel van je huis direct veranderen. Hoewel het een stap is die vaak wordt overgeslagen, is het gebruik van proefpotjes een belangrijk onderdeel van dit proces. Proefpotjes zullen je vertrouwen geven in je kleurkeuzes voordat je de ruimte gaat schilderen.

Lees onze stap-voor-stap handleiding voor het gebruik van samplepotjes bij het plannen van je volgende verfproject…

Muur: ‘Sunlight’

Waarom moet ik ter plaatse verf uitproberen?

Misschien dat je een kleur op onze website of kleurenkaarten hebt gezien en is dat precies wat je voor ogen had voor je huis. Er zijn echter een aantal factoren die van invloed zijn op hoe de kleur er in jouw interieur uit zal zien. Deze factoren variëren van het licht in de ruimte tot de oriëntatie van de kamer. Door de door jou gekozen kleuren te testen, kun je met vertrouwen de perfecte kleur kiezen.

Alle huidige kleuren van Little Greene zijn verkrijgbaar in proefpotjes van 60 ml, zodat je kunt zien hoe de kleur bij jou thuis zal staan gedurende de dag.

Bestel proefpotjes in de door jou gekozen kleuren.

Bij Little Greene minimaliseren we onze impact op het milieu door al onze verf op bestelling te kleuren. Hoewel deze aanpak ervoor zorgt dat we zo min mogelijk afval produceren, betekent het wel dat er geen verf geretourneerd kan worden. Daarom is het extra belangrijk dat je van tevoren de verfkleur test, voordat je uiteindelijk alle verf bestelt. Zo voorkom je teleurstellingen en geniet je het meest van jouw verfproject!

Leer meer over ons milieuvriendelijke verf en behang.

Hoe test je verfkleuren met samplepotjes

Hoe gebruik je samplepotjes in huis

Bekijk nu onze sample potjes

Stap 1: Bestel een kleurenkaart

Als eerste stap bij het decoreren van je huis, raden we altijd aan om een Little Greene kleurenkaart aan te vragen. Hoewel een bepaalde tint op onze website of sociale media je kan aanspreken, kan deze er in het echt net iets anders uitzien. De lichte kleurafwijkingen zijn te wijten aan factoren zoals schermresolutie, maar ook het licht in de ruimte heeft een grote invloed op het uiteindelijke resultaat.

We brengen de kleurstalen op onze kleurenkaarten aan met echte verf in onze ‘Absolute Matt Emulsion’ afwerking. Deze geschilderde stalen zullen je de zekerheid geven dat iedere tint precies is zoals op een geschilderde muur.

Bestel je gratis pakket met kleurenkaarten.

Stap 2: Kies een paar kleuren

Bekijk de kleurenkaart en probeer je te beperken tot slechts een paar tinten waarmee je denkt dat je je gewenste kleurenschema kan bereiken. Het kan namelijk zijn dat het bestellen van te veel samplepotjes zorgt voor verwarring in plaats van duidelijkheid. Hierom is het beter om de tijd te nemen om zorgvuldig na te denken over jouw schema. Houd rekening met bestaand meubilair, kunstwerken en het licht in de ruimte.

Kijk voor advies en inspiratie bij het kiezen van kleuren op onze website, of bezoek een van onze showrooms voor hulp.

Plafond: ‘Silent White – Pale’, Muren: ‘Silent White – Deep’, Paneelwerk: ‘Silent White’

Top tip: Naast de kleur van je muur, kan je ook nadenken over of je het plafond, houtwerk en de aangrenzende muren gaat schilderen. Op onze website vindt je verschillende aanbevolen kleuren: zowel bijpassende, neutrale als complementaire tinten. Deze tinten zijn perfect om een prachtig, samenhangend schema te creëren waarin alle elementen zijn verwerkt.

Stap 3: Bestel en schilder uit je samplepotjes

Je kunt nu een selectie proefpotjes bestellen in de door jou gekozen tinten. We gieten alle potjes met de hand in onze kenmerkende ‘Absolute Matt Emulsion’ afwerking, welke een glansniveau van slechts 2% heeft. De meest effectieve manier om je verf te testen is door elke tint op een A3- of A4-vel karton of papier te schilderen. Breng twee volledige lagen aan – laat de lagen tussentijds drogen – om dezelfde dekking te bereiken als wanneer je je muren schildert.

Bestel proefpotjes van de door jou gekozen tinten

Muur: ‘Sage Green’

Stap 4: Bekijk de verfstalen door de ruimte heen

Door de verfstalen op karton te schilderen in plaats van direct op de muur, kun je elke tint in verschillende delen van de ruimte bekijken. Je kunt de samples tegen iedere muur houden en bedenken hoe de kleur overkomt in zowel de lichtere delen van de kamer, als in de meer schaduwrijke delen.

Plaats kleine stalen van verschillende kleuren niet direct naast elkaar – de ene kleur beïnvloedt hoe de andere eruitziet. Probeer ook een vergelijking met helder wit te vermijden – dit kan namelijk net zo misleidend zijn.

Muur: ‘Masquerade – Mid’

Stap 5: Bekijk de verfstalen door de dag heen

Het is ook belangrijk om de verfstalen op verschillende momenten van de dag te bekijken. Vanwege de complexe pigmentatie van Little Greene verfkleuren, kunnen tinten subtiel veranderen afhankelijk van het licht. Bekijk je verfstalen in wisselend natuurlijk licht en kunstmatig licht, zowel overdag als ’s avonds. Zo weet je zeker dat deze kleuren perfect zijn voor jouw project.

Plafond: ‘Giallo’, Muren: ‘Giallo’, Kast: ‘Giallo’, Linkermuur: ‘Bone China Blue – Faint’

Stap 6: Begin met schilderen!

Nu je de tijd hebt genomen om samplepotjes te bestellen en deze grondig ter plaatse te testen, ben je klaar om te beginnen! De enige overgebleven keuzes zijn de verfafwerking en de hoeveelheid.

Ontdek al onze verfafwerkingen om de perfecte keuze voor jouw project te vinden. Of je nu aan het kijken bent voor een afwasbare verf voor op keukenmuren of een slijtvaste verf voor op houtwerk, voor elk verfproject hebben wij een afwerking. Ook kun je gebruik maken van de verfcalculator wanneer je de kleur gaat bestellen, om de aanbevolen benodigde hoeveelheid te berekenen.

Gerelateerde artikelen

Duurzame afwerkingen voor een prachtige buitenruimte

Duurzame afwerkingen voor een prachtige buitenruimte

Ideeën om je logeerkamer te updaten

Ideeën om je logeerkamer te updaten

Vijf National Trust Papers IV schema’s, geselecteerd door Ruth

Vijf National Trust Papers IV schema’s, geselecteerd door Ruth

Ontdek de geschiedenis achter onze ‘National Trust Papers’

Ontdek de geschiedenis achter onze ‘National Trust Papers’