The wishlist name can't be left blank
Vijf National Trust Papers IV schema’s, geselecteerd door Ruth

Vijf National Trust Papers IV schema’s, geselecteerd door Ruth

March 13th, 2024
Little Greene

National Trust Papers IV is onze nieuwste collectie historisch behang en is ontworpen in samenwerking met de National Trust. Het behang is gepresenteerd in 42 prachtige kleurstellingen die onze verfcollectie aanvult.

Om de lancering te vieren deelt onze Creative Director Ruth haar top vijf schema’s met ontwerpen uit de nieuwe collectie. Laat je inspireren door een aantal ruimtes waarin verf en behang van Little Greene is gecombineerd en ontdek Ruth’s deskundige advies om deze ontwerpen in jouw huis toe te passen…

Ontdek de collectie…

Ruth schrijft: “Het werken met National Trust om deze fantastische, historische designs te onthullen en nieuw leven in te blazen, is een grote eer voor ons allemaal hier bij Little Greene. Designs in deze collectie dateren uit tot wel 1770, maar zijn desalniettemin nog steeds fris en relevant.

Het is fantastisch om de geschiedenis van deze tijdloze patronen te kunnen voortzetten, wat bewijst dat goed design lang meegaat. Door deze historische patronen in nieuwe kleurstellingen te presenteren in hedendaagse ruimtes en moderne ontwerpschema’s, is er nieuw leven in de patronen geblazen, zodat je er nog jaren van kan genieten.”

Ontdek National Trust Papers IV

Behang: ‘Aderyn – Olive Colour’ (c.1770), Deurlijst: ‘Obsidian Green’, Plafond: ‘Sage Green’, Deuren: ‘Olive Colour’

Gebruik ‘Aderyn’ voor een opvallende hal

Ruth schrijft: “De hal is een fantastische ruimte om een eerste indruk te creëren voor gasten, maar het is ook de eerste ruime die je ziet wanneer je thuiskomt. Bedenk daarom hoe je wilt dat je huis aanvoelt; kalm en knus of vrolijk en levendig?

Behang is een mooie manier om een patroon en designelement toe te voegen aan de hal en andere smalle en kleine ruimtes. Bloemen, botanische printen en andere ‘all-over’ patronen zijn in het bijzonder effectief wanneer je niet de ruimte hebt om andere kleine, decoratieve accenten toe te voegen, maar wel een interieur wilt creëren die een heerlijk gevoel van warmte en persoonlijkheid uitstraalt.”

Behang: ‘Aderyn – Olive Colour (c.1770), Deurlijst: ‘Obsidian Green’, Deuren: ‘Olive Colour’

Het prachtige ‘Aderyn’ design dateert uit 1770, maar het is een patroon dat in zowel traditionele als moderne huizen past. Dit design is verkrijgbaar in vijf verschillende kleurstellingen. Overweeg bijvoorbeeld het rijke ‘Olive Colour’ om een knusse hal te creëren.

Ruth schrijft: “Olive Colour is een rijke tint en bovendien erg tijdloos. Om echt een gevoel van harmonie te creëren, combineer je ‘Olive Colour’ met andere groentinten zoals ‘Sage Green’ en ‘Obsidian Green’, om een op de natuur gebaseerde, rustgevende en comfortabele sfeer in huis te brengen.

Bestel een gratis behangstaal.

Behang: ‘Capricorn – Boringdon’, Kroonlijst en Plafond: ‘Slaked Lime’, Plinten: ‘Elysian Ground’, Openhaard: ‘Baluster’

Transformeer je woonkamer met ‘Capricorn’

Ruth schrijft: “De woonkamer is de perfecte ruimte om opvallende patronen of een grootschalige muurschildering te omarmen. Het behangen van alle vier de muren is een van de makkelijkste manieren om een echt impactvolle interieurverandering te realiseren.

Een weelderig en gebladerd tropisch behang zoals het ‘Capricorn’ design, neemt je mee naar een magische wereld met exotische bomen, kleurrijke bloemen, apen en tropische vogels, en creëert een buitengewone ruimte om in te ontspannen en tot rust te komen.”

Behang: ‘Capricorn – Boringdon’, Lijst: ‘Elysian Ground’

‘Capricorn’ is een van de meest eigentijdse behangen in de collectie en wordt aangeboden in vier kleurstellingen, waaronder drie helder gekleurde designs en een meer neutrale variant. In een palet van zachte groentinten en levendige accenten, is de ‘Boringdon’-kleurstelling perfect om de natuur in huis te halen.

 

Ruth schrijft: “Het toevoegen van groen in je interieur, zal je helpen een rustgevende ruimte te creëren die de kalmerende effecten van de natuur naar binnen haalt. Zelfs fellere en gedurfde groentinten, zoals flessengroen of bosgroen, zorgen voor een sereen gevoel van rust, naast dat ze je een energiek gevoel geven.”

Bestel een gratis behangstaal.

Behangen: ‘Spring Flowers – Garden’ (c.1910) en ‘Spring Flowers – Portland Stone’ (c.1910), Deurlijst: ‘Portland Stone – Pale’ Raamkozijn: ‘Garden’, Keukenkastjes: ‘Hopper’

Maak een praktische bijkeuken mooier met ‘Spring Flowers’

Ruth schrijft: “Bijkeukens, wasruimtes, en voorraadkasten, ooit de minst geliefde ruimtes in huis, krijgen een heel nieuw leven met kleuren en patronen, waardoor alledaagse taken veel leuker worden.

Ons nieuwe kleinschalige, gestileerde bloemendesign ‘Spring Flowers’ toont een bloeiende weide en brengt de frisheid van het buitenzijn in huis. Combineer met het levendige ‘Hopper’ en ‘Garden’ voor een vrolijk en betoverend ontwerp.”

Bestel een gratis behangstaal.

Behang: ‘Spring Flowers – Garden’ (c.1910), Raamkozijn: ‘Garden’, Keukenkastjes: ‘Hopper’

Met een klassieke bloemenprint als ‘Spring Flowers’ kun je ook een onverwacht designelement toevoegen door het plafond te behangen.

Ruth schrijft: “Wees niet bang om een kleine ruimte te omarmen met een geruststellende en intieme aanpak; het behangen van het plafond zal ervoor zorgen dat de ruimte geliefd en weloverwogen aanvoelt en daarnaast het gebruik van patroon en kleur maximaliseert. Het is een geweldige manier om het uiterlijk van een ruimte af te maken en een directe indruk te maken.”

Behang: ‘Burges Butterfly – Hicks’ Blue’ (c.1878), Paneelwerk: ‘Hicks’ Blue’

Creëer een charmant slaapkamerdesign met ‘Burges Butterfly’

Ruth schrijft: “Slaapkamers zijn de perfecte ruimtes om te genieten van je eigen smaak wat betreft kleuren en patronen, om een echt persoonlijke ruimte te creëren die een oase van rust met zich meebrengt waarin je je kunt terugtrekken uit het drukke, dagelijkse leven.

Behang geeft een natuurlijk gevoel wanneer het gebruikt wordt op alle vier de muren in de slaapkamer, waardoor het een knus en vertrouwd gevoel geeft, maar het kan ook worden gebruikt in combinatie met een geverfde lambrisering of als accentmuur waar een vleugje patroon gewenst is.”

Behang: ‘Burges Butterfly – Hicks’ Blue (c.1878), Paneelwerk: ‘Hicks’ Blue’, Raamkozijn: ‘Boringdon Green’, Strepen op het plafond: ‘Slaked Lime’ & ‘Hicks’ Blue’

‘Burges Butterfly’, het zusterdesign van ons geliefde ‘Burges Snail’ behang uit ‘National Trust Papers II’, is opnieuw gekleurd in vijf eigentijdse combinaties, elk perfect geschikt voor een uitnodigende slaapkamer.

 

Ruth stelt voor om de ‘Hicks’ Blue’ kleurstelling te gebruiken om je slaapkamer op te fleuren: “Zelfs in gedurfde en creatieve combinaties op behang, lambriseringen en in strepen op het plafond, creëert een diep marineblauw zoals ‘Hicks' Blue’ een rustgevend, knus en gezellig gevoel in een slaapkamer. De diepe, inktachtige kleur doet denken aan de nachtelijke hemel en is de perfecte tint om een ruimte mee te creëren om in weg te dromen.”

Bestel een gratis behangstaal.

Behang: ‘Ditsy Block – Bombolone’ (c.1900), Plafond: ‘Bombolone’, Muur: Light Bronze Green, Plinten & Raamkozijn: ‘Light Bronze Green’, Keukenkastjes: ‘Chocolate Colour’

Voeg een textuurelement toe aan je keuken met ‘Ditsy Block’

Ruth schrijft: “Keukens kunnen vrij kille ruimtes zijn met harde oppervlakten en reflecterende afwerkingen. Het toevoegen van behang in je keuken creëert textuur, waardoor je de harde oppervlakten verzacht, waardoor je dynamiek toevoegt in je ontwerp.

Een veelzijdige ‘all-over’, kleinschalige print zoals ‘Ditsy Block’ leent zich perfect voor drukke keukenomgevingen, zelfs als je slechts een klein deel van de muur behangt.”

‘Ditsy Block’ is afkomstig uit ongeveer 1900 en werd gevonden in Felbrigg Hall in Norfolk. Het werd gevonden als een met houtdruk geprint ontwerp, dat ook geschilderd ‘vlechtwerk’ bevatte aan de bovenkant om zo damasten meubels na te bootsen.

Behang: ‘Ditsy Block – Bombolone’ (c.1900)

Als onderdeel van ‘National Trust Papers IV’ is ‘Ditsy Block’ gereproduceerd in zes eigentijdse kleurstellingen, waaronder dit zacht gouden behang dat is gebaseerd op de kleur ‘Bombolone’ uit onze ‘Sweet Treats’ capsule collectie.

 

Ruth schrijft: “Energieke en sociale ruimtes zoals keukens en eetkamers, gaan fantastisch samen met opbeurende, warme en energieke kleuren zoals intense en rijke geeltinten, welke de stemming verhogen en zo een vrolijke, positieve sfeer creëren.” Combineer ‘Ditsy Block – Bombolone’ met keukenkasten en houtwerk in ‘Chocolate Colour’ en ‘Light Bronze Green’ voor een warm en geruststellend, ton-sur-ton schema.

Bestel een gratis behangstaal.

Gerelateerde artikelen

Duurzame afwerkingen voor een prachtige buitenruimte

Duurzame afwerkingen voor een prachtige buitenruimte

Ideeën om je logeerkamer te updaten

Ideeën om je logeerkamer te updaten

Hoe gebruik je verf samplepotjes

Hoe gebruik je verf samplepotjes

Ontdek de geschiedenis achter onze ‘National Trust Papers’

Ontdek de geschiedenis achter onze ‘National Trust Papers’