The wishlist name can't be left blank
Ontdek de geschiedenis achter onze ‘National Trust Papers’

Ontdek de geschiedenis achter onze ‘National Trust Papers’

February 12th, 2024
Little Greene

Met de lancering van onze vierde ‘National Trust Papers’-collectie, duiken we in de intrigerende geschiedenis achter een aantal van onze meest geliefde behangontwerpen, die zijn afgeleid van originele patronen die gevonden zijn in National Trust eigendommen.

Leer meer over de mensen, de plaatsen en de verhalen achter een selectie van bestaande National Trust behangontwerpen en krijg inzicht in hoe we onze nieuwste collecte hebben ontwikkeld, ‘National Trust Papers IV’.

Behang: Aderyn – French Grey (c.1770)

Behang met een verhaal

Sinds 2020 werken we samen met National Trust en hebben we nu vier tijdloze behangcollecties geproduceerd die de rijke geschiedenis van Britse decoratie vieren. Ieder behang is gebaseerd op originele ontwerpen uit het bewonderingswaardige vastgoedportefeuille van National Trust, waaronder behangpapier dat nog steeds oude muren siert en fragmenten die bewaard zijn gebleven in archieflades. Dit jaar is het vierde deel van de historische behangcollecties gelanceerd: ‘National Trust Papers IV’

Behang: Spring Flowers – Bombolone (c.1910), Schappen: Bombolone (buitenkant), Affogato (binnenkant)

Om een nieuwe behangcollectie te ontwikkelen, werkt ons team achter de schermen samen met de National Trust om originele patronen te ontdekken en te selecteren. Waarbij we de unieke verhalen leren achter het behang en hoe ze in elk historisch pand zijn gebruikt. Vervolgens maken we de patronen zorgvuldig na en passen we ze aan voor gebruik in moderne huizen, terwijl we tegelijkertijd de historische herkomst van het behang beschermen.

Behang: Ditsy Block – Green Verditer (c.1900)

Ieder behang is tot leven gebracht in een verscheidenheid aan hedendaagse kleurstellingen met tinten uit het Little Greene-palet. Dit zorgt ervoor dat Little Greene behang moeiteloos samengaat met onze verfkleuren, zodat je prachtige en integere schema’s kunt creëren.

Behang: Burges Butterfly – Hicks’ Blue (c.1878), Paneelwerk: Hicks’ Blue

Er worden zowel traditionele als moderne printprocessen gebruikt om het behang te maken, waaronder digitaal printen en oppervlaktedruk. We kiezen de beste printtechnieken voor de reproductie, schaal, oppervlaktekwaliteit en gewicht van de individuele patronen. Het resultaat is een eclectische maar gebruiksvriendelijke serie behangpapier die oud en nieuw naadloos in elkaar over laten gaan.

Ontdek ons ‘Bird & Bluebell’ en ‘Poppy Trail’ behang…

Met deskundig inzicht van ons Head of Design, Andy Greenall, deelt het team dat over de collecties gaat in Felbrigg Hall de geschiedenis achter de ontwerpen ‘Bird & Bluebell’ en ‘Poppy Trail’ die deel uitmaken van onze ‘National Trust Papers III’ collectie.

Behang: ‘Bird & Bluebell – Pea Green’, Plafond: ‘Dorchester Pink’, Raamkozijn: ‘Green Stone – Light’, Plinten: ‘Puck’

Behang: ‘Poppy Trail – Masquerade’, Plafond: ‘Masquerade’, Paneelwerk: ‘Yellow-Pink’

Ontdek ons ‘Briar Rose’ en ‘Hoja’ behang…

Het team van Oxburgh Hall dat over de collecties gaat, vertelt de geschiedenis achter twee ontwerpen uit onze ‘National Trust Papers III’ collectie. Ons Head of Design, Andy Greenall, legt uit hoe we ‘Briar Rose’ en ‘Hoja’ hebben nagemaakt, welke oorspronkelijk werden gebruikt in kamers van dit statige landhuis in Norfolk.

Behang: ‘Briar Rose – Green Verditer’, Plafond en plinten: ‘Mid Azure Green, Openhaard: ‘Green Verditer’, Raamkozijn: ‘Whitening’

‘Hoja – Air Force Blue’, Kastjes: ‘Shirting’, Plinten: ‘Air Force Blue’

Gerelateerde artikelen

Duurzame afwerkingen voor een prachtige buitenruimte

Duurzame afwerkingen voor een prachtige buitenruimte

Hoe gebruik je verf samplepotjes

Hoe gebruik je verf samplepotjes

Ideeën om je logeerkamer te updaten

Ideeën om je logeerkamer te updaten

Vijf National Trust Papers IV schema’s, geselecteerd door Ruth

Vijf National Trust Papers IV schema’s, geselecteerd door Ruth