The wishlist name can't be left blank

Warme Chocolade met Kaneel Recept

Bewaar deze dikke, weelderige warme chocolademelk voor speciale gelegenheden - hij is rijker dan de meeste, maar zal je zeker vervullen met warmte en voldoening.

Moeilijkheidsgraad : ★☆☆☆☆

Voor 2-4 personen

  • 450 ml volle melk
  • 200 ml dubbele room
  • 3 el lichtbruine suiker
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • ½ theelepel gemalen kaneel, plus kaneelstokjes om te serveren
  • 250 g pure chocolade (70% cacaobestanddelen), fijngehakt, plus extra om te serveren
  1. Giet de melk en room in een steelpan en voeg de bruine suiker, cacao en gemalen kaneel toe. Verwarm zachtjes onder af en toe roeren tot het bijna, maar niet helemaal, pruttelt.
  2. Haal van het vuur en voeg de gehakte chocolade toe. Laat 1 minuut zitten en roer dan tot het gesmolten en glad is.

3. Zet terug op het vuur en verwarm zachtjes om door te warmen voordat je het in 4 mokken giet. Voeg een kaneelstokje toe aan elke mok en serveer met extra chocolade aan de zijkant, om in je warme chocolademelk te smelten als je van extra rijk houdt.