The wishlist name can't be left blank

Meringues van muscovado recept

Deze muscovadomeringues zijn heerlijk als dessert met slagroom en geroosterd fruit, of gewoon opgestapeld met een beetje donkere muscovadosuiker om van te genieten bij een sterke koffie of een heerlijke warme chocolademelk.

Moeilijkheidsgraad : ★★☆☆☆

Voor 8 grote meringues

  • 100 g gouden basterdsuiker
  • 150 g donkere muscovadosuiker, plus extra om te bestrooien
  • 4 grote eiwitten
  1. Verwarm de oven voor op 150°C, 130°C ventilator, gasstand 2. Bekleed twee ovenplaten met bakpapier of bakpapier.
  2. Plaats alle ingrediënten in een hittebestendige kom boven een pan met nauwelijks kokend water en zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Klop met een ballonklopper tot alle suiker is opgelost.
  3. Giet dit mengsel in de kom van een standmixer en klop ongeveer 8-10 minuten op een snelle stand, tot het mengsel is afgekoeld en dik en glanzend is en zijn vorm in stijve pieken vasthoudt (als je de kom ondersteboven houdt, zou de meringue niet moeten bewegen).

4.  Laat grote lepels van de meringue op de voorbereide bakplaten vallen.

5. Bak 1 ½ tot 2 uur, of tot de meringues knapperig zijn en droog aanvoelen als je op de onderkant tikt. Zet de oven uit en laat de meringues afkoelen in de oven met de deur op een kier.