The wishlist name can't be left blank

Galette van Peer met Butterscotch Recept

Deze rustieke herfsttaart kan niet huiselijker zijn en zal je huis vullen met de meest verbazingwekkende geur tijdens het bakken.

Moeilijkheidsgraad : ★★★☆☆

Voor het deeg:

  • 170g ongezouten boter, in blokjes gesneden en gekoeld in de vriezer tot het hard is
  • 250 g bloem
  • Een flinke snuf zout
  • 2 theelepels honing
  • 2 el gekoeld water

 

Voor de vulling:

  • 5 peren, gehalveerd en ontdaan van klokhuis (schil erop laten)
  • 5 el gemalen amandelen
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 ei, licht geklopt, voor glazuur
  • Demerara suiker, om te strooien

Voor de butterscotch saus:

  • 50 g ongezouten boter
  • 100 g lichte muscovado suiker
  • 125 ml dubbele room
  • Een snufje zout
  1. Doe voor het deeg de boter, bloem en zout in de kom van een keukenmachine en pulseer tot de boter in broodkruimels uiteenvalt. Voeg de honing en het water toe en klop tot het deeg samenkomt, voeg zo nodig 1-2 theelepels water toe. Breng het deeg samen tot een bal en wikkel het in huishoudfolie. Koel tot het stevig genoeg is om uit te rollen.
  2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak - je streeft naar een ruw deeg met de dikte van een muntstuk. Leg het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  3. Meng de gemalen amandelen en het maïsmeel voor de vulling in een kom. Laat een rand van 5 cm over en strooi het amandelmengsel over het deeg. 4. Snijd de peren in dunne plakjes en waaier de plakjes uit over het deeg in een patroon naar keuze, vouw vervolgens de deegrand over de taart en laat het deeg overlappen waar dit natuurlijk gebeurt. Combineer de honing en het citroensap en bestrijk de peren met dit mengsel. Zet minstens 30 minuten in de koelkast voor het bakken.

4.Verwarm de oven voor op 180°C, ventilator 160°C. Bestrijk de deegrand van de taart met ei en strooi er wat demerarasuiker over. Bak 40-45 minuten tot het deeg knapperig en goudkleurig is. Dek de taart af met een stuk folie als hij te veel kleur begint te krijgen.

 

5.  Terwijl de taart bakt, maak je de saus. Doe alle ingrediënten in een kleine steelpan en verwarm zachtjes tot de suiker is opgelost en de boter gesmolten. Roer goed, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 2 minuten zachtjes koken en serveer warm bij de taart.