The wishlist name can't be left blank
National Trust Papers III: Ruth’s favoriete behangontwerpen

National Trust Papers III: Ruth’s favoriete behangontwerpen

January 5th, 2023
Little Greene

National Trust Papers III is een authentieke collectie van acht historische behangontwerpen, aangepast en opnieuw gekleurd voor moderne interieurs. Met 45 kleurstellingen vertegenwoordigt deze collectie meer dan 200 jaar interieurdecoratie. Elk behangontwerp is gemaakt op basis van origineel bronmateriaal uit drie historische huizen in het beheer van National Trust.

Onze Creative Director, Ruth, deelt haar drie favoriete behangontwerpen uit National Trust Papers III en laat een aantal inspirerende manieren zien hoe je deze kan toepassen in huis.

National Trust Papers III is de derde behangcollectie die in samenwerking met de National Trust is gelanceerd. Elk behang in de collectie is opnieuw getekend en gekleurd, met respect voor de traditionele methoden en materialen waarvan ze oorspronkelijk zijn gemaakt.

Creative Director van Little Greene, Ruth Mottershead, vertelt:?“Onze samenwerking met National Trust stelt ons in staat om geweldige designs en kleuren te ontdekken en deze met de wereld te delen door middel van nieuwe behang- en verfcollecties. Een bijdrage?van de verkoop van elke rol National Trust-behang en elk verfblik wordt gedoneerd ter ondersteuning van het conserveringswerk?van National Trust, zodat er nog jarenlang kan worden genoten van de historische huizen, tuinen en landschappen in het Verenigd Koninkrijk.”

De drie favorieten van Ruth:

Bird & Bluebell c. 1830-1870

Deze elegante mural met vogels, bijen en blauwklokjes is gebaseerd op overgebleven fragmenten behangpapier, die gevonden zijn in Felbrigg Hall in Norfolk. Dit levendige, botanische behang is verkrijgbaar in vier serene kleuren, waaronder zachtgroen, roze, blauw en een neutraaltint – deze zachte kleuren creëren een kalme en rustgevende sfeer.

Met zijn klassieke roze en groene combinatie is de Pea Green kleur perfect om de natuur en de lente in huis te halen.

Ruth: "Zachtgroen behang met botanische of bladmotieven past in elk interieur vanwege de relatie met de natuurlijke omgeving en ons verlangen om het buitenleven naar binnen te halen. Combineer Bird & Bluebell in Pea Green met een zachte roze kleur zoals Dorchester Pink, om je interieur een warme uitstraling te geven en toch fris en eigentijds te blijven."

Bird & Bluebell is ook verkrijgbaar in de kleuren Ceviche, Celestial Blue en China Blue

Briar Rose c.1845-1915

Briar Rose is een van Ruths favoriete behangontwerpen vanwege het charmante verhaal. Dit behang werd oorspronkelijk ontworpen door kinderboekenillustrator Walter Crane. Het ‘Briar Rose’-ontwerp begon haar leven als achtergrond van een behang met de naam ‘The Sleeping Beauty’, waarop personages uit Doornroosje tussen de rozen waren afgebeeld.

Ruth: "Ons opvallende Briar Rose ontwerp, met haar prachtige natuurlijke motieven, is met het oppervlak bedrukt om een dromerig en schilderachtige uitstraling te creëren. Dit Arts & Crafts ontwerp is opnieuw vormgegeven in de hedendaagse kleuren: Green Verditer, Indian Yellow en Marine Blue, naast drie zachte combinaties, Green Stone, Green Mist en Salix.”

Voor een rijke, gezellige leefruimte die een gevoel van comfort geeft, is het belangrijk om ook het plafond en het houtwerk mee te nemen in het kleurenschema. Ruth stelt voor: "Voor een samenhangend en eigentijds gevoel vermijd je fel wit op plinten en houtwerk. Omarm in plaats daarvan donkere tinten en kies voor een gecoördineerde kleur zoals het rijke groen, Mid Azure Green, gecombineerd met Briar Rose in Green Verditer.”

Volières c.1950

Volières is een van de meest eigentijdse vondsten binnen National Trust Papers III, perfect voor mensen met een eclectische stijl. Met duiven, linten en bloemen in de jaren 50-stijl, wordt een elegant 18e-eeuws ontwerp in een nieuw jasje gestoken. Het zachtroze origineel werd ontdekt in een van de slaapkamers van Oxburgh Hall, een overblijfsel van de laatste dagen dat dit landgoed nog in familiebezit was.

Ruth stelt voor dit ontwerp te gebruiken in een opvallende hal: "Een hal of de trap is een lastige ruimte om in te richten. Deze ruimte is de eerste indruk die jouw gasten krijgen van het interieur wanneer ze je huis binnenkomen. Daarom moet het niet alleen praktisch zijn, maar ook een designimpact hebben. Het toevoegen van behang boven de lambrisering is een fantastische oplossing, zowel wat betreft het praktische als het esthetische aspect. Het toevoegen van het Volières wallpaper in French Grey zorgt voor een gedurfde decoratieve touch en brengt vrolijkheid in een elegant kleurenschema."

Naast onze Confetti herinterpretatie van het zachtroze origineel, is Volières ook verkrijgbaar in de kleuren Etruria, Garden en Masquerade

Gerelateerde artikelen

Duurzame afwerkingen voor een prachtige buitenruimte

Duurzame afwerkingen voor een prachtige buitenruimte

Vijf National Trust Papers IV schema’s, geselecteerd door Ruth

Vijf National Trust Papers IV schema’s, geselecteerd door Ruth

Ideeën om je logeerkamer te updaten

Ideeën om je logeerkamer te updaten

Hoe gebruik je verf samplepotjes

Hoe gebruik je verf samplepotjes