The wishlist name can't be left blank
Introductie van

Introductie van "Sweet Treats”

September 11th, 2023
Little Greene

‘Sweet Treats’ is een zorgvuldig samengestelde collectie van warme, neutrale honing-, karamel- en chocoladetinten. Elke kleur is geïnspireerd op heerlijke desserts en een aantal van ‘s werelds meest smaakvolle, zoete lekkernijen. Speelse, verrukkelijke namen, zoals ‘Madeleine’, ‘Galette’, ‘Affogato’, ‘Muscovado’ en ‘Ganache’ brengen deze verleidelijke kleuren tot leven.

Het nieuwe ‘Sweet Treats’-palet van negen veelzijdige kleuren brengt warmte en comfort. De tinten creëren gezellige, sfeervolle interieurs, die alle zintuigen aanspreken.

De capsulecollectie bevat kleuren, die nauwkeurig zijn overgenomen van historische muren, houtwerk en meubels, die onderhouden worden door National Trust, zodat ook toekomstige generaties ervan kunnen blijven genieten.

Deze prachtige, neutrale tinten zijn perfect voor gebruik in ‘all-over’ kleurenschema’s in zowel eigentijdse als klassieke ruimtes en doen het erg goed in een kamer boordevol kleur. Combineer de ‘Sweet Treats’-kleuren met diepere bruintinten en zwart om een boeiend, geraffineerd interieur te creëren.

Zachte, warmere wittinten vormen een elegante aanvulling op al deze kleuren voor een meer klassieke uitstraling. Ook kan er een helder, contrasterend accent mee worden aangebracht, wat voor een meer dynamische look zorgt.

Elke ‘Sweet Treats’-kleur is verkrijgbaar in de volledige reeks Little Greene-afwerkingen, zowel voor je interieur als exterieur.

Ruth Mottershead, Creative Director van Little Greene, vertelt:

“Aardetinten, met name bruintinten, worden van oudsher gebruikt vanwege hun praktische karakter en worden regelmatig afgedaan als gedateerd of saai.

Echter, warme kleuren op basis van omber en oker zorgen voor gezellige, rustgevende en charmante ruimtes. Diepe, rijkere karamellen zijn perfect voor het creëren van verleidelijke en weelderige interieurs, terwijl zachte goudtinten comfort bieden en het verlangen weerspiegelen om warmte aan te brengen in onze huizen.

We hebben veel plezier beleefd aan het ontwikkelen van deze capsulecollectie. Door verrukkelijke kleuren te bieden, die elegantie en verfijning brengen in elk interieur, willen we met het ‘Sweet Treats’-palet de perceptie bestrijden dat bruin verouderd en onbruikbaar is.

Voor als deze smakelijke tinten nog niet genoeg zijn om je zintuigen te verwennen, hebben we bij elke kleur ook een verleidelijk recept gecreëerd.”

Ontdek Sweet Treats...

Madeleine

Wanden, Dado Rail & Paneel: Madeleine, Plafond & architraaf: Linen Wash, Deur: Portland Stone

Deze zachte, gouden kleur houdt het midden tussen gedempt-geel en warm-neutraal. De kleur ontleent zijn naam aan de delicate, schelpvormige cakejes, die de Franse romantische schrijver Marcel Proust als jongen lekker vond. Ze worden later genoemd in zijn monumentale literaire werk ‘Op zoek naar de verloren tijd’. Een ‘Madeleine de Proust’ is vervolgens een informele term geworden voor een jeugdherinnering, die door de zintuigen wordt geactiveerd.

Bombolone

Muren en kastdeuren: Bombolone, Raambekleding: Silt, Plafondbalk: Flint

Deze zachte, honingzoete tint is geïnspireerd op bomboloni, de kenmerkende Italiaanse donuts, en is een traktatie voor de zintuigen. Traditioneel worden ze gegeten als ontbijt in plaats van als gebak, als lekkernij bij de koffie of als een verwennerij in de namiddag. Ze worden gefrituurd, in suiker gerold en gevuld met jam of ‘crèma pasticciera’.

Galette

Muren: Galette, Plafond: Stock

Deze middelzware, oranjebruine tint werd zorgvuldig gereproduceerd voor de artiesteningang van één van de slechts drie overgebleven pre-Victoriaanse theaters in het Verenigd Koninkrijk, het Theatre Royal van National Trust in Bury St Edmunds.

Omdat bruintinten goedkoper te produceren waren en vuil goed konden verbergen, waren ze in 1819 een functionele en populaire keuze. Ruim 200 jaar later is deze tint het toonbeeld van goede smaak geworden. De herfstige ondertonen maken het een uitstekende kleur in combinatie met rustieke, natuurlijke afwerkingen, zoals eiken, donkere houtsoorten en stenen vloeren.

Split Pink

Muren: Spilt Pink, Plinten en architraven: Attic II, Plafond: Roman Plaster

Een warme steenkleur, geïnspireerd op het roze dat de muren siert van het imposante trappenhuis van Wimpole Hall in Cambridgeshire. ‘Split Pink’ harmonieert moeiteloos met de verschillende ‘Masquerade’-tinten en kan direct zorgen voor een geslaagde transformatie van een verwaarloosde slaapkamer of woonkamer.

Affogato

Muren: Affogato, Plafond- en raamafwerking: Slaked Lime - Mid

‘Affogato’ combineert koffie en dessert in één. Het is in de vorige eeuw in Italië ontstaan en er wordt nu over de hele wereld van genoten. Deze tint past geweldig bij donkerbruin en zacht zwart.

Muscovado

Keukenblokken & betegelde spatwand: Muscovado, Muur: Slaked Lime - Dark, Kroonlijst: Slaked Lime - Mid

Deze kleur is geïnspireerd door pure en ongeraffineerde muscovadosuiker, wat een belangrijk ingrediënt is voor ambachtelijke bakkerijen. Deze rijke, diepe en warme aardrode kleur past perfect in een zachtmoedige ruimte, of het nu gaat om een ontspanningsruimte of een alledaagse ruimte, zoals de keuken.

Mochi

Muren: Mochi, Plafond: Shirting

Deze kleur werd gecombineerd met verschillende andere roze, groene engrijze tinten op de decoratieve muren van de eetkamer van Calke Abbey, dat ontworpen is aan het begin van de 19e eeuw. In tegenstelling tot een groot deel van het landgoed, dat door National Trust is geconserveerd in de vervallen staat waarin het in 1985 werd gekocht, is deze eetkamer gerestaureerd naar het oorspronkelijke neoklassieke ontwerp. Zo biedt het een verleidelijke glimp van de vroegere glorie van het landhuis.

Ganache

Muren & Dado rail: Ganache

In de Franse folklore werd het woord ‘ganache’ oorspronkelijk in het Parijs van 1920 door een boze chef-kok bedacht als een belediging. Het gelukkige toeval dat hieruit voortvloeide was een mengsel van rijke chocolade en warme room, die zo belangrijk is in de keukens van hedendaagse patisserieën.

Als verfkleur werd het onthuld als één van de tinten in een complexe plafondbeschildering in Blickling Hall in Norfolk, dat aan het begin van de 20e eeuw werd dichtgetimmerd en bijna honderd jaar later na een overstroming werd herontdekt.

Chocolate Colour

Aangenomen wordt dat zowel George Frideric Handel als Benjamin Franklin hun voordeur in Londen lieten verven in deze rijke, bijna eetbare chocoladetint. ‘Chocolate Colour’ is de diepste kleur in deze capsulecollectie en werkt ook net zo goed in het interieur. Gebruik het als een warmer alternatief voor zwart of houtskool- en donkerblauwtinten.

Gerelateerde artikelen

Duurzame afwerkingen voor een prachtige buitenruimte

Duurzame afwerkingen voor een prachtige buitenruimte

Hoe gebruik je verf samplepotjes

Hoe gebruik je verf samplepotjes

Ideeën om je logeerkamer te updaten

Ideeën om je logeerkamer te updaten

Vijf National Trust Papers IV schema’s, geselecteerd door Ruth

Vijf National Trust Papers IV schema’s, geselecteerd door Ruth