Milieu

Little Greene en het milieu
De verf en het behang van Little Greene zijn milieuvriendelijk en van de hoogste kwaliteit. Er wordt alleen gebruik gemaakt van de beste natuurlijke, organische en synthetisch-veilige pigmenten. Little Greene verf op waterbasis voldoet ruimschoots aan de wetgeving betreffende VOS. De verf op basis van olie is geformuleerd door middel van in de natuur voorkomende plantaardige oliën. Little Greene verf dekt zeer goed, wat betekent dat er minder grondstoffen worden gebruikt en dus ook minder afval is. Alle verpakkingsmaterialen bevatten gerecycled materiaal en kunnen weer gerecycled worden na gebruik.

Kindvriendelijk
De Absolute Matt Emulsion, Intelligent Matt Emulsion en de Intelligent Eggshell van Little Greene zijn gecertificeerd als zijnde kindveilig (NENEN 71-3:1995). Dit houdt in dat deze verf absoluut geen gevaarlijke ingrediënten bevat en volledig veilig is voor gebruik in huis, ook in de kinderkamer

Verven op waterbasis
Al onze verven op waterbasis hebben de laagste ecorating van de industrie, met een VOS-inhoud van nagenoeg nul. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de invloeden van solventen op de atmosfeer of ademhaling of de geur; onze verven zijn vrijwel reukloos.

Verven op oliebasis
Verven op oliebasis genieten vaak de voorkeur omwille van hun duurzaamheid en geschiktheid voor verfijnde afwerking. Verven op oliebasis van Little Greene hebben een nieuwe formule, waarbij duurzame plantaardige olie wordt gebruikt én de unieke kwaliteit behouden blijft.

Achtergronden
Het papier, dat gebruikt wordt voor ons behangpapier is afkomstig uit FSC- of PEFC-gecertificeerde duurzame bossen; voor elke gebruikte boom worden vier nieuwe bomen gepland. Het pigment gebruikt voor de bedrukking is volledig niet-toxisch en onze uitstekende behanglijm bevat geen solventen.

Recycling
Onze verfblikken bevatten meer dan 50 % gerecycled staal en kunnen opnieuw worden gerecycled. Onze documenten worden gedrukt op gerecycled papier of papier afkomstig uit duurzame bronnen. We werken steeds aan de ontwikkeling van onze verpakkings- en magazijnprocedures. Zo konden we de hoeveelheid gerecycled en recyclebaar materiaal verhogen, wat resulteerde in 57 % minder afval de afgelopen drie jaar. 

Lokale productie
Al onze verven en behangpapier worden gemaakt in het Verenigd Koninkrijk. We werken actief samen met leveranciers die onze bekommernissen voor lokale industrie delen. We willen vervuiling, energieverbruik en distributie van overheadkosten beperken en bijdragen aan het plaatselijke bedrijfsleven.