The wishlist name can't be left blank
Verf en behang combineren voor een opvallend interieur

Verf en behang combineren voor een opvallend interieur

April 4th, 2023
Little Greene

Voor een opvallend design kan je kleuren en patronen combineren. Behang is een fantastisch middel om sfeer en textuur in het huis aan te brengen. Door dit te combineren met complementaire verfkleuren kan je diepte en een gevoel van design toevoegen aan jouw ruimte.

Of je nou kiest voor levendige, coördinerende kleuren, neutrale kleuren of gaat voor een opvallend contrast: laat je inspireren voor het combineren van verf en behang.

Briar Rose - Green Stone. Plafond, muren en lambrisering: Green Stone - Light.

 

Panelen onder en plinten: Green Stone - Light. Meubels: Book Room Green

Het plafond schilderen

Plafonds worden vaak uit gewoonte wit geschilderd. Maar gewoon de kleur van het plafond veranderen en die in het ontwerpschema integreren kan een diepgaand effect hebben op de sfeer van de ruimte. Het is ook de perfecte manier om impact te creëren.

Kies een complementaire kleur binnen het behangontwerp om de ruimte een samenhangend, alomvattend gevoel te geven. Combineer bijvoorbeeld ons Dorchester Pink met het behang Bird & Bluebell in de kleur Pea Green, voor een frisse sfeer in jouw thuiswerkplek.

Overweeg voor een cocooning slaapkamer schema, het gebruik van een rijke, diepe tint op het plafond en houtwerk, naast een tweekleurig behangontwerp. Lovers' Toile is een eigentijdse versie van de traditionele Toile de Jouy, verkrijgbaar in zes elegante kleuren. Het weelderige donkergroen Puck past prachtig bij deze kleur en zorgt voor een rustgevende ruimte.

Behang: Bird and Bluebell - Pea Green. Plafond: Dorchester Pink, Raamkozijn: Green Stone - Light, Plinten: Puck

Behang: Lovers Toile - Puck. Plafond en houtwerk: Puck.

Kies levendige, bijpassende kleuren

Verf en behang combineren is een uitgelezen kans om speels om te gaan met kleur. Gebruik heldere coördinerende kleuren op een manier die jouw persoonlijke stijl uitdrukt om een uitnodigende omgeving voor de gasten te creëren.

Overweeg voor een vrolijke eetruimte een grootschalig behang zoals ons Upper Brook St – Soleil. Verf de deur en hout houtwerk in nauw verwante kleuren om gasten te omhullen met dit inspirerende behangontwerp.

Het idee om grootschalig behang te gebruiken kan een beetje ontmoedigend aanvoelen als het overal wordt gebruikt. Combineer het met lambrisering in een bijpassende kleur om het ontwerp te breken en een interessant designelement toe te voegen.

Poppy Trail – Masquerade combineert prachtig met Masquerade op het plafond en Yellow-Pink op de panelen voor een stijlvol en geraffineerd ontwerp, perfect voor bijvoorbeeld de badkamer.

Behang: Upper Brook Street - Soleil. Deur: Pale Lime. Plinten: Puck

Behang: Poppy Trail - Masquerade. Plafond: Masquerade. Lambrisering: Yellow-Pink

Creëer een gedurfd kleurenschema

Colour drenching is een zeer effectieve ontwerpkeuze waarbij één kleur wordt gebruikt voor alle aspecten van een ruimte, van plinten en muren tot plafonds en deuren. Door een mooi behangontwerp in het kleurenschema te verwerken, creëer je een samenhangende ruimte met een echt wow-effect én karakter.

Briar Rose is een Arts and Crafts ontwerp met dicht gestileerde, natuurlijke motieven. De schilderachtige afwerking heeft een element van luxe en voegt prachtige textuur toe aan een all-over kleurenschema. Combineer de Green Verditer-kleurstelling met Mid Azure Green op het houtwerk en het plafond voor een cocooning woonruimte.

Het behang Hoja is een intrigerend ontwerp met details van 17e-eeuws Spaans reliëf en verguld leer. De Air Force Blue-kleurstelling creëert een eigentijdse, opvallende eetkamerinrichting, perfect te combineren met gedurfde bijpassende meubels en houtwerk.

Behang: Briar Rose - Green Verditer. Plafond en plinten: Mid Azure Green. Open haard: Green Verditer. Raamkozijn: Whitening

Hoja - Air Force Blue. Plafond: Shirting. Plinten: Air Force Blue. Kast: Shirting

Combineer met verfijnde, neutrale tinten

Als je wilt dat het behang het middelpunt van het ontwerp wordt, kies dan voor aanvullende neutrale kleuren die mooi harmoniëren met de kleuren in het ontwerp. Veel mensen kiezen uit gewoonte voor helder wit op het houtwerk en het plafond, maar bijpassende neutrale tinten kunnen een zachtere afwerking opleveren die zowel elegant als oogstrelend is.

Dahlia Scroll – Giallo is een rijk gekleurd damastbehang dat luxueus en geraffineerd aanvoelt. Creëer een harmonieuze leefruimte door het te gebruiken naast natuurlijke houten oppervlakken, rotan afwerkingen en zachte wittinten. Silent White is een evenwichtig, neutraal-warm wit dat perfect combineert op het plafond en de plinten.

Grijs behang heeft een universele aantrekkingskracht en dient als tijdloze achtergrond voor een reeks interieurstijlen. Gebruik tinten uit onze veelzijdige French Grey-familie naast Volières – French Grey voor een elegante hal met een vleugje hedendaags drama.

Behang: Dahlia Scroll - Giallo. Plafond, raamkozijn, plinten en boog: Silent White - Pale. Kroonlijst: Slaked Lime - Donker

Behang: Volières - French Grey. Lambrisering: French Grey Pale. Muur en plinten: French Grey

Gerelateerde artikelen

Duurzame afwerkingen voor een prachtige buitenruimte

Duurzame afwerkingen voor een prachtige buitenruimte

Ideeën om je logeerkamer te updaten

Ideeën om je logeerkamer te updaten

Hoe gebruik je verf samplepotjes

Hoe gebruik je verf samplepotjes

Vijf National Trust Papers IV schema’s, geselecteerd door Ruth

Vijf National Trust Papers IV schema’s, geselecteerd door Ruth