The wishlist name can't be left blank
Kinderkamer make-over: het verven van de meubels

Kinderkamer make-over: het verven van de meubels

Een levendige en creatieve kinderkamer is dé perfecte plek om met kleur te experimenteren. Van rustige slaapomgevingen tot inspirerende speelruimtes: beide geven de mogelijkheid om opvallende tinten toe te voegen aan het kinderkamerinterieur. Een meubel (opnieuw) een ander kleurtje geven is de perfecte manier om een andere uitstraling te creëren.

Je kan erop vertrouwen dat de verfkleuren van Little Greene kindveilig zijn. Dit betekent dat al onze verf vrij is van giftige ingrediënten. Kies voor de afneembare Intelligent Matt Emulsion voor op muren en de uiterst sterke Intelligent Satinwood of Intelligent Eggshell voor het houtwerk. Al deze afwerkingen zijn gecertificeerd als kindveilig volgens BS EN 71-3: 1995.

De keuze is reuze: kleuren kiezen voor kinderkamermeubels

Bedenk bij het kiezen van kleuren voor een kinderkamer wat voor uitstraling je wenst. Denk ook aan het licht in de kamer en hoe dit de ruimte beïnvloedt. Heeft de kamer een donker hoekje? Gebruik felgekleurde en lichte tinten op de meubels om de ruimte te verlichten. In een kamer met veel daglicht krijg je een prachtig effect als je donkere en diepe tinten gebruikt op meubels en accessoires. Heeft je kind een gevoel van rust nodig? Kies voor kleuren die een zacht en comfortabel gevoel uitstralen.

Begin klein: start met een klein project

Als je voor het eerst meubels schildert, begin dan met een kleiner project. Een stoel of een hobbelpaard is een ideaal project en kan in een dag worden voltooid.

DIY - geverfde meubels een nieuwe kleur geven:

  1. Gebruik medium schuurpapier en schuur licht over een bestaande afwerking om een ??mooie basis te vormen voor de nieuwe verflagen. Zorg ook dat je afgebladderde verf verwijderd.
  2. Veeg af met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Als het vet is, gebruik dan een verfreiniger en laat het goed drogen.
  3. Gebruik Intelligent ASP (All Surface Primer) om het meubel te primen. Deze grondverf is gemengd in de door jouw gekozen kleur van de afwerking en helpt de verf beter te hechten. Dit zorgt voor een duurzamere afwerking.
  4. Kies Intelligent Satinwood als afwerking voor de make-over van meubels. Begin met de eerste laag, wacht tussendoor 2-3 uur en breng vervolgens nog een laag aan. Bevat het meubel ook metalen onderdelen? Intelligent Satinwood is zowel geschikt voor houten als metalen oppervlakken.
  5. Het is vrij gemakkelijk om een ??klein oppervlak over het hoofd te zien. Begin van boven naar beneden en beweeg goed rond het meubelstuk om te controleren of je geen stukje hebt gemist.
  6. Neem niet teveel verf op je kwast.
  7. Als je klaar bent, was de verfkwasten direct grondig af met water.

Creatieve eenheid: schilder houtwerk in dezelfde kleur als de meubels

Als je eenmaal een meubelstuk hebt geverfd, zoek dan een ander element in de kamer om in dezelfde kleur te schilderen. Het kunnen de plinten zijn, het raamkozijn of de deur. Hierdoor ontstaat er een visuele link tussen de muren en het meubilair wat zorgt voor een harmonieuze uitstraling.

Kastliefde: inspiratie voor het verven van kinderkasten

Deze vrolijke ladekast, geschilderd in Marigold, laat dit neutrale ontwerp sprankelen en zorgt voor een gedurfd kleuraccent. Verwijder de lades om te schilderen en beslis of je de ladegrepen in dezelfde kleur of een contrasterende tint wil hebben. Kies contrasterende tinten voor een energiek kleurenschema. Marigold past uitstekend bij het koele Bone China Blue - Pale op de muur en Bone China Blue op de strepen van de vloer.

Slaap zacht: schilder het houten hoofdbord van het bed

Om de kamer van je kind relevant te houden voor zijn of haar leeftijd, heeft het niet altijd een complete make-over van de hele kamer nodig. Kleine projecten kunnen al snel een grote impact hebben. Zo maak je met een geverfd hoofdbord van het bed een eenvoudig en effectief statement.

Om deze ‘schaakbord’-look te creëren, schilder je kleine vierkanten in Intelligent Eggshell. Kies de contrasterende kleuren Olive Colour, Carmine, Citrine, Lemon Tree, Pink Slip en Loft White.

Snelle oplossing: schilderen alleen het zichtbare stuk

Heb je een open kast? Het geeft een prachtig effect als je de binnenkant van de kast in een levendige, opvallende kleur verft. Dit vormt een achtergrond voor de schatten van je kind en is een subtiele manier om extra kleur toe te voegen aan het interieur.

Hier wordt Phthalo Green gebruikt voor een fris en opvallend effect. Daarnaast is het neutrale French Grey gebruikt voor de schappen. Gebruik de zeer matte Absolute Matt Emulsion of kies voor de Intelligent Matt Emulsion als het oppervlak van de muur vaker wordt aangeraakt en moet worden afgenomen.

Lees meer over onze kindveilige verven of bekijk onze inspiratiegalerij. Veel succes met het make-over project van de kinderkamer!