The wishlist name can't be left blank
International Women's Day 2023

International Women's Day 2023

April 4th, 2023
Little Greene

Ter gelegenheid van International Women’s Day vieren we dit jaar inspirerende, creatieve vrouwen, die vertellen wat ze leuk vinden aan hun werk en hoe belangrijk kleur voor hen is...

Ruth Mottershead

Ruth Mottershead is de Creative Director van Little Greene. Van het creëren van nieuwe verf- en behangcollecties tot het geven van inspirerende kleurpresentaties, haar werk doet ze met volle passie voor een mooi, milieuvriendelijk design.

Wat vind je het leukste aan je werk?

"Elke dag met kleur werken en de creatieve en marketingrichting van het merk aansturen door verf- en behangcollecties te creëren. Kleur is een groot deel van mijn leven zolang ik me kan herinneren en ik ben ook altijd geïnteresseerd geweest in design. Het aansluiten bij mijn vader en broer bij Little Greene voelde als een natuurlijke overgang, waarbij ik de nauwe relatie tussen ruimtelijk ontwerp en interieurontwerp kon aanboren."

Wat is een van je favoriete projecten waaraan je hebt gewerkt?

"Een van mijn favoriete projecten tot nu toe is Re:mix, onze collectie eerlijke kleuren waarmee we onze kostbare grondstoffen kunnen recyclen, het probleem van de ongewenste voorraad kunnen aanpakken en een prachtig palet kunnen produceren met een aantal van Little Greene's meest gekoesterde kleuren."

Plafond: Pea Green, Muren & Kasten: Garden, Binnenkant kast: Dock Blue, Verre Muren & Deur: Scullery

Hoe belangrijk is kleur voor jou en je werk?

"Ik ben opgegroeid met kleuren en patronen - het is altijd een deel van mijn leven geweest. Er werd veel over gesproken thuis, zo is een van onze eerste kleurenkaarten aan onze keukentafel gemaakt. De afgelopen 12 jaar heb ik in het bedrijf gewerkt en ben ik elke dag omringd door kleur en een team van fantastische mensen die een passie delen voor kleur en het effect dat het kan hebben op de sfeer van een ruimte."

Wat is jouw favoriete kleur Little Greene?

Garden. Groen is de kleur van de natuur, een kleur waar we ons in huis prettig bij voelen. Het is een tint die we associëren met de rust van het buitenleven. Garden is een prachtig, middensterk groen dat een frisse sfeer brengt."

Molly Freshwater

Molly Freshwater is medeoprichter en creatief directeur van Secret Linen Store. Het luxe beddengoed creëert ze met behulp van verantwoord verkregen materialen. Samen met haar zus Harriet combineert ze graag Little Greene-kleuren met haar assortiment prachtige stoffen.

Muur: Pearl Colour

Van welke aspecten van jouw werk hou je het meest?

"Ik ben één en al creatief, dus ik ben het gelukkigst als ik samen met de  product- of creatieve teams werk aan nieuwe collecties of beelden creëer voor onze website en marketing. Ik ben ook graag in onze fabrieken."

Waar vind je inspiratie?

"Mijn inspiratie zijn altijd onze klanten geweest. Ik denk graag na over het eindgebruik van ons product. Bedtijd is, als je het mij vraagt, het beste deel van de dag en als we die tijd voor iedereen geweldig kunnen maken, is dat een vinkje in mijn boek."

Welke vrouwen vind je inspirerend?

"Het mooiste aan mijn werk is dat ik met mijn zus mag samenwerken. Ik heb het geluk dat ik elke dag met haar samenwerk - zonder haar zou ik geweldig beddengoed hebben, maar geen idee wat ik ermee moet doen! Mijn ontwerphelden zijn Sophie Taeuber-Arp, Barbara Hepworth, Agnes Martin en Lucienne Day."

Muur: Juniper Ash

Hoe belangrijk is kleur voor jou en jouw werk?

"Kleur is alles. Een kamer tot leven brengen met kleur is leuk en spannend. Ik zeg altijd 'kleur je bed in' - het is een geweldige manier om een grote plons kleur aan je kamer toe te voegen. Kleur versterkt onze stemming en kan echt het verschil maken. Ik heb alleen donkere kleuren op mijn bed in de winter, omdat dat zorgt voor een supergezellig sfeer."

Wat is je favoriete kleur Little Greene?

"Dat moet Hellebore zijn. We hebben deze kleur OVERAL in ons kantoor en al onze nachtkleding is gefotografeerd tegen een grote muur in de kleur Hellebore. Ik ben er dol op."

Geraldine Tan

Geraldine Tan, ook bekend als @littlebigbell, is een bekroonde interieurblogger en medisch adviseur. Ze heeft onlangs haar hal getransformeerd met Little Greene behang en Re:mix verf.

Behang: Clutterbuck - Bice, Lagere muren: Re:mix Slaked Lime – Mid, Houtwerk: Loft White

Van welke aspecten van jouw werk hou je het meest?

"Ik hou ervan om twee heel verschillende beroepen te hebben: een medisch adviseur in een ziekenhuis en een interieurstylist + social media Digital Creator. Het geeft afwisseling aan mijn dagelijks leven.

Ik hou van het feit dat geen dag hetzelfde is en de mogelijkheid om face-to-face te communiceren met mensen van alle rangen, standen en beroepen. Tot een rustiger en meer introvert creatief proces als Instagram Digital Creator waarbij de interacties virtueel zijn. Mijn motto is: het is nooit te laat om je passie te omarmen, hoe oud je ook bent. Als je ervan houdt, zal het je lukken."

Welke vrouwen vind je inspirerend?

"Mijn dochter. Ze heeft me veel geleerd - ze is een echte feministe en een voorvechter van sociale rechtvaardigheid en gelijkheid. Ze studeert politiek en filosofie aan de universiteit met het oog op rechten. Ik vind het geweldig hoe ze haar werk en sociale leven goed in balans houdt en toch nog tijd vindt om mensen te helpen die het minder goed hebben dan zijzelf."

Behang: Clutterbuck - Bice, Lagere muren: Re:mix Slaked Lime – Mid, Houtwerk: Loft White

Hoe belangrijk is kleur voor jou en je werk?

"Ik heb een echte liefde voor kleur en ik geloof echt dat het onze stemmingen kan beïnvloeden. Ik meng en combineer thuis graag kleuren om een rustig en vrolijk gevoel te creëren. Maar ik hou ook van neutrale kleuren. Ik schilder mijn muur graag in een neutrale tint en voeg er dan kleurrijke details aan toe."

Wat is je favoriete kleur van Little Greene?

"Ik heb onlangs mijn gang geverfd in Re:mix Slaked Lime - Mid in combinatie met het prachtig blauwe behang: Clutterbuck – Bice."

Laura Stephens

Laura Stephens is een interieurontwerpster met een eclectisch portfolio dat varieert van karaktervolle cottages tot ruime Londense herenhuizen. Ze houdt ervan Little Greene kleuren te gebruiken om zo mooie interieurs te creëren.

Bekleding: Travertine Light

Welke aspecten van je werk vind je het leukst?

"Ik hou ervan tastbare verbeteringen aan te brengen in de omgeving van mensen en onze ideeën te zien uitkomen. Een goed ontwerp kan transformerend werken - het verbetert echt het gevoel van welzijn. Ik voel me zo gelukkig dat ik elke dag een vergunning heb om echt creatief te zijn."

Welke vrouwen vind je inspirerend?

"Er zijn zoveel vrouwen die ik inspirerend vind, maar het zijn degenen die gratie en kracht tonen in moeilijke tijden die ik het meest bewonder. Brene Brown is een vrouw bij wie ik voortdurend terugkom voor begeleiding en inspiratie. Ik hoop echt dat ik een positief rolmodel ben voor mijn meisjes door mijn werkethiek en hoe ik mijn team aanstuur."

Bekleding: Olive Colour

Hoe belangrijk is kleur voor jou en je werk?

"Kleur is een van de belangrijkste, zo niet het belangrijkste, aspect van mijn werk. Ik neem alleen projecten aan waarvan ik weet dat de klant mij zal vertrouwen om kleur in hun huis te verweven. Het kan zowel op een rustige als gedurfde manier, maar ik kan me niet voorstellen om zonder kleur te moeten leven."

Wat is je favoriete kleur Little Greene?

"Dat moet Celestial Blue. zijn. Het heeft de perfecte diepte en toon en werkt perfect met zowel neutrale als rode, roze en gele kleuren. Ik kom keer op keer terug bij deze kleur."

Caroline Dowsett

Caroline Dowsett is een kunstenares en ontwerpster uit Manchester die de blikken ontwierp voor onze collectie eerlijke, geupcyclede kleuren, Re:mix. Ze gebruikte ook Little Greene-verven om levendige muurschilderingen te maken in de Whitworth Art Gallery en op ons hoofdkantoor.

Van welke aspecten van jouw werk hou je het meest?

"Ik hou er echt van dat mijn werk een plek is waar ik kan ontdekken en spelen met vormen, kleuren en woorden. En dat allemaal afkomstig van een persoonlijke plek, dingen die ik heb gezien, gehoord of gevoeld. Ik geniet er ook van om via mijn werk in contact te komen met mensen en te ontdekken hoe zij mijn werk zien/voelen."

 

Hoe vind je inspiratie?

"Mijn inspiratie is dat ik fulltime creatief ben en dat ik werk kan maken om van te leven. Het is iets waar ik lang naar toe heb gewerkt en een grote droom. Het was een doel dat bijna dromerig aanvoelde; betaald worden om te mogen creëren."

Welke vrouwen vind je inspirerend?

"Ik word door zoveel vrouwen geïnspireerd! Ik vind het zo ontzettend inspirerend hoe wij ons als vrouwen en de manier waarop we verbonden zijn met elkaar en met onze planeet/natuur, laten zien in een wereld die is gebouwd om onze ervaring te minimaliseren door patriarchale ideeën. En dat wij vrouwen ondanks dat nog steeds de kracht hebben om te vechten voor onze rechten en gelijkheid voor iedereen."

Hoe is kleur belangrijk voor jou en je werk?

"Kleur is de drijvende kracht achter mijn creativiteit en mijn ontwerpen. Hoe kleuren samenkomen op mijn pagina, scherm of doek, de balans, de helderheid, de tinten, het maakt me heel gelukkig. Het creëert gevoelens, zet een toon, brengt boodschappen over, zonder dat er woorden aan te pas komen."

What is your favourite Little Greene colour?

“Ik ben dol op Tivoli!”

Natasha Landers

Natasha Landers is creatief directeur van interieurontwerpstudio ULRS en eigenaar van het vrolijke Instagram-account @untillemonsrsweet. Little Greene is de perfecte partner voor haar gedurfde ontwerpstijl en passie voor upcycling.

Strepen: Mister David & Olive Colour, Plafond: Light Bronze Green

Van welke aspecten van je werk hou je het meest?

"Ik hou van de mogelijkheid om creatief te zijn en om klanten te helpen om uit hun comfortzone te stappen en zo interieurs te creëren die ze verdienen maar niet zelf hadden kunnen bedenken."

Welke vrouwen vind je inspirerend?

"Ik zou op de eerste plaats mijn moeder zeggen. Haar stijl heeft me geïnspireerd om grenzen te verleggen. De tweede vrouw zou mijn dochter zijn, die haar eigen digitale marketingbedrijf heeft opgebouwd en de rol van mijn PR-agent op zich heeft genomen."

Strepen: Mister David & Olive Colour, Plafond: Light Bronze Green

Hoe belangrijk is kleur voor jou en je werk?

"Kleur is heel belangrijk voor mij; het fleurt mijn dag op. Ik kan niet goed tegen monochroom. Ik kleed me zoals mijn huis - het maakt deel uit van wie ik ben."

Wat is uw favoriete kleur in het Little Greene-palet?

"Dit is moeilijk omdat ik van zo veel Little Greene-kleuren hou, maar als ik er een moest kiezen, zou het Light Bronze Green zijn. Ik heb het plafond en de kroonlijsten van mijn woonkamer erin geschilderd en het zorgt absoluut voor een wow-effect in deze kamer."

@havanthouse53 @vr_interior_photography

Vanessa Arbuthnott

Vanessa Arbuthnott ontwerpt en verkoopt prachtige interieurstoffen en behangpapier die beïnvloed zijn door het omringende platteland van de Cotswolds. Ze gebruikt vaak Little Greene-verven om haar milieuvriendelijke ontwerpen aan te vullen.

Muur: Bath Stone

Van welke aspecten van je werk hou je het meest?

"Wat ik het leukst vind aan mijn werk is de volledige autonomie om creatief te zijn: nieuwe ontwerpen, nieuwe kleuren en producten maken zonder vergaderingen...ik kan in bad iets bedenken! Ik geniet ook van de samenwerking met mijn familie die ik heb gevraagd om ontwerpen voor mij te maken."

Welke vrouwen vind je inspirerend?

"Toen ik mijn bedrijf begon, werd ik geïnspireerd door mijn getalenteerde ontwerpersvriendin Brigitte Buchanan die in hetzelfde jaar Cabbages and Roses oprichtte. Ook door de reis van ontwerpster Cath Kidston en natuurlijk door mijn jeugdheldin Laura Ashley."

Muur: Hicks' Blue

Hoe is kleur belangrijk voor jou en je werk?

"Kleur is heel belangrijk voor mij en mijn werk: het kiezen van een mooie kleur is echt 50% van het succes van een ontwerp. Een geweldig ontwerp kan mislukken bij een slechte kleurstelling. Ik ben net zo gepassioneerd over kleur als over ontwerpen."

Wat is je favoriete kleur Little Greene?

Hicks’ Blue is momenteel mijn favoriete kleur. Het is een warme diepblauwe tint die een prachtige folie vormt voor mijn saffraangelen en mosgroenen. Ik heb een paneelwand in mijn showroom in deze kleur geschilderd."

Jenny Luck

Jenny Luck is een Interior Designer die prachtige ontwerpen maakt voor elke individuele klant. Ze werkte eerder als Little Greene Colour Consultant en gebruikt onze verven en behang in veel van haar projecten.

Muur: Ulla

Van welke aspecten van je werk hou je het meest?

"Hoe leuk ik het ook vind om mijn ideeën tot leven te zien komen, wat ik het leukst vind is om de gezichten van mijn klanten te zien oplichten als ik ze ontwerpschema's presenteer waarvan ze nooit hadden durven dromen. Zien dat ze dan toch enthousiast zijn en dat ze zich op hun gemak voelen met de nieuwe ideeën vind ik het allerleukst. Mijn doel is om door te gaan met het opbouwen van een collectie projecten die op de een of andere manier een beetje anders zijn en de tand des tijds zullen doorstaan, samen met het hergebruiken van objecten en meubilair waar mogelijk om afval te verminderen."

Muur: Boringdon Green

Hoe belangrijk is kleur voor jou en je werk?

"Kleur is essentieel voor mijn werk, het omvat elk item in de kamer, of het nu gaat om kunstwerken, dierbare familiestukken, meubels of zelfs de mensen. De keuze van de verfkleur bepaalt het algemene gevoel en mag niet over het hoofd worden gezien. Ik hou ervan dat kleuren zich zo verschillend gedragen, afhankelijk van de groepering en de lichtsituatie. Het is zeker geen one shade fits all en vereist een zorgvuldige afweging."

Wat is jouw favoriete kleur van Little Greene?

"Het is onmogelijk om er één te kiezen, maar op dit moment geniet ik echt van citrusvruchten in het interieur en ik wil daarom graag Pale Lime in mijn kleurschema's meenemen. Het is een oldie maar een goodie, en in combinatie met meer neutrale tinten, zoals uit de Green Stone familie, kan deze opbeurende kleur er heel geraffineerd uitzien op schrijnwerk, of een levendig contrasterend plafond!"

Gerelateerde artikelen

Duurzame afwerkingen voor een prachtige buitenruimte

Duurzame afwerkingen voor een prachtige buitenruimte

Ideeën om je logeerkamer te updaten

Ideeën om je logeerkamer te updaten

Hoe gebruik je verf samplepotjes

Hoe gebruik je verf samplepotjes

Vijf National Trust Papers IV schema’s, geselecteerd door Ruth

Vijf National Trust Papers IV schema’s, geselecteerd door Ruth