The wishlist name can't be left blank
Geef je interieur een make-over met National Trust Papers IV

Geef je interieur een make-over met National Trust Papers IV

February 12th, 2024
Little Greene

Ons nieuwste behangcollectie ‘National Trust Papers IV’ biedt de perfecte manier om je huis op te frissen voor het nieuwe jaar. De collectie bestaat uit acht nieuwe ontwerpen in 42 kleurstellingen en blaast nieuw leven in historisch behang uit verschillende historische panden van de National Trust.

Lees meer over de collectie en doe inspiratie op voor behangprojecten die je huis een frisse, vernieuwde uitstraling geven, nu het nieuwe jaar begint.

‘Aderyn – Olive Colour’, paneel: ‘Obsidian Green’, plafond: ‘Sage Green’, deuren: ‘Olive Colour’

Gebruik behang om dit seizoen je huis op te frissen

Een van de meest simpele manieren om een impactvolle verandering te creëren, is door behang toe te voegen. De start van het nieuwe jaar is het perfecte moment om een metamorfose toe te passen, of je nu een specifieke kamer in gedachten hebt die een opfrisbeurt nodig heeft, of als je simpelweg op zoek bent naar verandering.

Behang is iets persoonlijks, dus je moet niet bang zijn om een ontwerp te kiezen die je eigen smaak en stijl weerspiegelt om zo een schema te creëren dat je aanspreekt. Het juiste ontwerp zal elke keer dat je door de deur loopt een glimlach op je gezicht toveren.

‘Spring Flowers – Bombolone’, kast: ‘Bombolone’ (buitenkant). ‘Affogato’ (binnenkant)

Een samenhangend kleurschema creëren

Bedenk zodra je een ontwerp hebt gevonden die je fantastisch vindt, welke kleuren je in je schema wilt gebruikten. Als je wat bestaande elementen als kunstwerken of meubels wilt behouden, denk dan na over welke Little Greene-kleuren hierbij passen.

Elk Little Greene behang – inclusief die in onze ‘National Trust Papers IV’-collectie – is ontworpen in een reeks kleurstellingen die perfect te combineren zijn met de verfkleuren in ons palet. Door onze aanbevolen kleurcombinaties te volgen, is het eenvoudig om prachtige, samenhangende interieurs te creëren die kleur omarmen.

‘Burges Butterfly – Hicks’ Blue’, paneelwerk: ‘Hicks’ Blue’, raamlijst: ‘Boringdon Green’, plafond: ‘Slaked Lime’ & ‘Hick’s Blue’

Het selecteren van het juiste behang voor jouw ruimte

Bij het kiezen van behang, is de mate van contrast in het ontwerp een belangrijke overweging. Een groot patroon in zacht contrasterende kleuren is prettiger voor het oog dan een kleinere print met veel levende, contrasterende kleuren. Bedenk wat voor sfeer je in de ruimte wilt creëren – helder, gewaagd en impactvol of kalm, uitnodigend en rustgevend – en kies op basis daarvan een behangontwerp.

‘Capricorn – Boringdon’, kroonlijst & plafond: ‘Slaked Lime’, plinten: ‘Elysian Ground’, openhaard: ‘Baluster’

Denk ook na over de schaal van het ontwerp, aangezien deze de schaal van de kamer die je decoreert moet weerspiegelen. Grootschalige behangpapieren – zoals ons nieuwe ‘Capricorn’ behang – staan prachtig in ruime kamers met hoge plafonds, waar de volledige reikwijdte ervan volledig tot zijn recht komt. Behang met smalle, zich herhalende motieven – zoals ‘Spring Flowers’ en ‘Burges Butterfly’ – komen beter tot hun recht in intiemere ruimtes, zoals knusse kamertjes, compacte nisjes en slaapkamers.

Ontdek al het behang of bestel behangstalen.

‘Ditsy Block – Green Verditer’, plinten: ‘Trumpet’, kroonlijst: ‘Mid Azure Green’. Muur & plafond: ‘Green Stone – Pale’

Een kijkje in de collectie

National Trust Papers IV presenteert een reeks ontwerpen die passen bij elke interieurstijl. In deze veelzijdige en eclectische collectie staan eigentijds ontwerpen met exotische vogels en slingerende paden naast een ditsy bloemenprint die een lenteachtige sfeer oproepen.

Met behulp van tinten uit het Little Greene palet, is elk ontwerp opnieuw gekleurd in een verscheidenheid aan kleurstellingen, van geliefde neutrale tinten tot levendige combinaties. Dit doordachte gebruik van kleur zorgt voor een eigentijdse nuance en blaast nieuw leven in het behang zodat het vol vertrouwen kan worden gebruikt in het moderne huis.

‘Bamboo Floral – Heat’, plinten: ‘Air Force Blue’, muur: ‘China Clay’, plafond: ‘Shirting’

De National Trust Papers IV-collectie is beïnvloed door een eclectische reeks aan bronnen die meer dan 250 jaar aan Britse decoratie vertegenwoordigen. Er zijn ontwerpen die de achttiende-eeuwse smaak voor Oost-Aziatische kunst en design weerspiegelen, zoals ‘Bamboo Floral’ – een Chinees behang dat afkomstig is van het Kingston Lacy Estate rond 1790.

‘Mosaic Trail – Blush’, plafond & kroonlijst: ‘Slaked Lime – Mid’, lijsten: ‘Nether Red’, trap: ‘Obsidian Green’, achterste muur: ‘French Grey’

‘Spring Flowers’ is een voorbeeld van een klassieke Arts & Crafts design dat begin 20e eeuw ontdekt is in het Standen House, terwijl ‘Mosaic Trail’ – uit Felbrigg Hall – waarschijnlijk is beïnvloed door het Estheticisme in de late 19e eeuw.

Gerelateerde artikelen

Duurzame afwerkingen voor een prachtige buitenruimte

Duurzame afwerkingen voor een prachtige buitenruimte

Hoe gebruik je verf samplepotjes

Hoe gebruik je verf samplepotjes

Ideeën om je logeerkamer te updaten

Ideeën om je logeerkamer te updaten

Vijf National Trust Papers IV schema’s, geselecteerd door Ruth

Vijf National Trust Papers IV schema’s, geselecteerd door Ruth