The wishlist name can't be left blank
Een rustige en gastvrije entree met @jade.doutch

Een rustige en gastvrije entree met @jade.doutch

April 4th, 2023
Little Greene

Ontdek hoe @jade.doutch Slaked Lime – Deep gebruikte in combinatie met natuurlijke accessoires om deze prachtige entreeruimte te creëren...

Welke Little Greene kleuren heb je in jouw huis gebruikt?

Ik heb Little Greene in het verleden voor een aantal interieurprojecten in huis gebruikt. Mijn woonkamer was geschilderd in Light Peachblossom, waar ik altijd complimenten over kreeg. Mijn slaapkamer is momenteel geschilderd in French Grey en ook hierbij krijg ik vaak de vraag welke kleur het is.

Het meest recente project was mijn entree en ik koos ervoor het te stroomlijnen met één kleur voor de muren, het plafond en het houtwerk. Ik koos voor Slaked Lime – Deep en het deurkozijn werd geschilderd in het contrasterende Jack Black.

Ik wist dat ik een aardse maar heldere neutrale kleur wilde, omdat de kamer op het noorden ligt en er geen direct zonlicht is. Na een paar proefpotjes te hebben geprobeerd, wist ik dat het er een uit de Slaked Lime-familie moest worden, omdat het zulke mooie tinten zijn. De ‘Deep’ won uiteindelijk omdat het de kamer groter en helderder deed lijken, maar ook gezellig en huiselijk.

Hoe heb je deze ruimte zo gezellig gemaakt?

Het plafond is schuin en ik wilde proberen het oog omhoog te trekken om dit hogere plafond optimaal te benutten. Door wat houten latten toe te voegen, is dat heel goed gelukt. Het lijkt alsof ze er altijd al geweest zijn. Ik heb ook de oude originele stenen vloer lichter gemaakt door deze te witten.

Ik voeg graag iets ouds, vintage of antieks toe aan elke kamer die ik afwerk, ik vind dat dat diepte en karakter toevoegt aan een ruimte... Hier heb ik een antiek bankje toegevoegd, de perfecte plek om te zitten en je laarzen aan te trekken. Dit bankje is in de was gezet om de gele kleur van het grenen te vervagen, zodat het beter bij de vloer past.

Tijdens het decoreren (het leukste gedeelte) heb ik veel textuur toegevoegd met sjaals, stoffen zakken, kussens op de bank enzovoort.

Wat zijn jouw beste DIY tips?

Ik begin met een heel eenvoudig moodboard. Je kunt nu zelfs de eenvoudigste maken op Instagram stories door gewoon veel foto’s bij elkaar te voegen. Begin met de items die in de ruimte blijven, zoals de vloer, deur en ramen. Zo begon ik met mijn deuren en ramen in de kleur zwart en de vloer bedekt met natuurstenen tegels. Voeg dan je gewenste kleuren toe aan het moodboard.

Ik beslis vaak pas over de accessoires als ik de ruimte bijna af heb. Vertrouw op het proces, neem foto's terwijl je bezig bent en kijk deze terug om te zie hoe de dingen zich ontwikkelen. Ik winkel ook altijd in mijn huis voordat ik geld uitgeef. Er is veel vallen en opstaan bij de styling, dus probeer eerst de vaas en de kussens die je al hebt te gebruiken, voordat je nieuwe dingen aanschaft.

Ik vind het gemakkelijk om gemotiveerd te blijven omdat ik altijd super enthousiast ben over het eindresultaat. Niets haalt me makkelijker uit bed dan wanneer ik midden in een project zit of op het punt sta te beginnen!

Zijn er Little Greene kleuren die je in toekomstige projecten zou willen uitproberen?

In het verlengde van de portiek ligt de trap en overloop. Ik zou hier graag doorgaan met Slaked Lime – Deep op de muren en het plafond, de trap en plinten in Slaked Lime – Dark en Jack Black op de trapleuningen. Ik verheug me erop dat deze ruimte net zo fris en gastvrij aanvoelt als m’n portiek.

Ontdek ons volledige palet van neutrale kleuren of doe meer inspiratie op.

Gerelateerde artikelen

Duurzame afwerkingen voor een prachtige buitenruimte

Duurzame afwerkingen voor een prachtige buitenruimte

Ideeën om je logeerkamer te updaten

Ideeën om je logeerkamer te updaten

Hoe gebruik je verf samplepotjes

Hoe gebruik je verf samplepotjes

Vijf National Trust Papers IV schema’s, geselecteerd door Ruth

Vijf National Trust Papers IV schema’s, geselecteerd door Ruth