The wishlist name can't be left blank

Welke kleur kies je voor in de keuken?

De keuken is vaak het hart van het huis. Een plaats waar kleur kan worden gebruikt om een levendige, inspirerende ruimte te creëren.

Durf donkere tinten te gebruiken of kies voor een eenvoudig, neutraal ontwerp in combinatie met een gave kleur. De afwerkingen van Little Greene zijn duurzaam en hebben een mooi effect op muren en houtwerk, maar ook op bijvoorbeeld de keukenkastjes. De afwerkingen zijn speciaal ontwikkeld om een druk gezinsleven, kleine handjes en zelfs huisdieren te weerstaan!

Bedenk voordat je de kleuren gaat kiezen, welke stijl je in de keuken wilt bereiken. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de kleuren, die al aanwezig zijn in deze ruimte. Denk hierbij aan het meubilair, de vloeren of eventuele kunstwerken. Dit zijn allemaal elementen die als kleuren in het palet opgenomen moeten worden, om zo uiteindelijk een mooi geheel te creëren. 

Architecturale kenmerken of andere mooie details in de keuken waarop je graag de aandacht wilt vestigen? Overweeg dan om deze kenmerken of details een andere kleur te geven en gebruik voor de rest van de keuken onze neutrale verf.

Sample colours in situ

When beginning your decorating project, take time to research schemes that you would like to recreate and browse images on Pinterest or magazines for inspiration. Consider how the space, orientation and light in the room will affect the colour.

Order sample pots of your selected shades and paint out large swatches onto A4 pieces of paper. Place them on different walls around the kitchen throughout the day to see the impact of varying natural light on the colour.

Samplepotje bestellen

Welke verfafwerking past bij mijn keuken?

Bij het kiezen van verf voor uw keuken kunt u kiezen uit zowel watergedragen als oliegedragen verven.

Verf op waterbasis

De Little Greene ‘Intelligent’ verven zijn baanbrekende, duurzame afwerkingen. De verschillende afwerkingen zijn verkrijgbaar in alle Little Greene verfkleuren. Deze verven zijn op waterbasis, milieuvriendelijk en uitermate geschikt voor ruimtes waar het hele gezin intensief gebruik van maakt, zoals de keuken en badkamer. Zonder problemen kunnen de verven worden toegepast op hout, muren met stucwerk en radiatoren. Aangezien deze afwerkingen wasbaar zijn, worden de keukenkasten en –muren beschermd tegen vlekken en vuil. Onze intelligente verven zijn ook gecertificeerd als kindvriendelijk en zijn dus volkomen veilig in alle delen van het huis.

Intelligent Eggshell 

Deze matglanzende afwerking beschikt over een uitzonderlijke duurzaamheid, is ook kindveilig en geschikt voor vele ondergronden, waaronder houtwerk. De Intelligent Eggshell is volledig wasbaar en samengesteld om vocht, vlekken en algemene slijtage te weerstaan.

Intelligent Gloss

De Intelligent Gloss is een zeer sterke en volledig afwasbare, hoogglans verf. Het is een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor glansverf op oliebasis. Deze verf kan zowel voor de keuken binnen als voor een buitenkeuken worden gebruikt.

Intelligent Matt Emulsion

Dit is één van de meest milieuvriendelijke verven, geformuleerd om een ultieme prestatie te leveren met een prachtige diepte van kleur en een zeer matte afwerking. De 100% acrylaat formulering is bestand tegen vlekken, biedt een uitzonderlijke wasbaarheid en is vijftien keer sterker dan gewone matte emulsieverven. Daarbij is de Intelligent Matt Emulsion gecertificeerd als zijnde kindveilig en geschikt voor vele ondergronden, met name wanden en plafonds.

Verf op oliebasis

Verf op oliebasis bestaat al negenhonderd jaar en is van oudsher de klassieke afwerking voor houtwerk. Traditionele verf op oliebasis dringt optimaal in het hout door, biedt een hogere duurzaamheid en staat bekend om de uitstekende flow en de gladde afwerking. Dankzij de betere hechting aan het oppervlak dan mogelijk is met een sneldrogende verf, zijn traditionele recepten op oliebasis in staat een langere levensduur te bieden.

Flat Oil Eggshell

Deze duurzame, oliegedragen verf heeft slechts 10% glansniveau en is daarmee matter dan gewone eggshell-verven. Hierdoor kan deze verf perfect gecombineerd worden met Little Greene’s gerenommeerde matte emulsieverven. Flat Oil Eggshell is speciaal ontwikkeld voor het interieur en duurzaam genoeg om de slijtage in een familiehuis te weerstaan. De verf betreft een superieure, gebruiksvriendelijke verf, met soepele toepassingseigenschappen en een langere verwerkingstijd.

Floor Paint

Onze zelf-primende Floor Paint (tevens op oliebasis) is geschikt voor houten of betonnen vloeren en is een van de meest duurzame verfsoorten, die verkrijgbaar is voor huishoudelijk gebruik. De Floor Paint is net als onze andere afwerkingen verkrijgbaar in het uitgebreide kleurassortiment van Little Greene.

For more inspiration, browse our image gallery. If you’re struggling with selecting shades or concerned about colour combinations, Little Greene Colour Consultancy will help you decorate your home with confidence. Our professionally trained consultants will guide you through choosing the best colours, finishes and wallpapers to bring beauty and personality to your home décor.