The wishlist name can't be left blank
Zo laat u uw kamer groter lijken

Zo laat u uw kamer groter lijken

Ledereen houdt van het gevoel van ruimte.

Maar heeft u geen grote woonkamer of slaapkamer? Door slim kleurgebruik kunt u deze ruimtes groter laten lijken.

Hierna volgen een paar voorbeelden die laten zien hoe u kleinere kamers ruimtelijker kunt laten aanvoelen door het gebruik van verf en behang.

EEN VERENIGD FRONT:

CREËER HET GEVOEL VAN RUIMTE DOOR SUBTIELE TOONVARIATIES VAN DEZELFDE KLEUR 

Het verven van muren en houtwerk in dezelfde kleur, of lichte toonvariaties van dezelfde tint, zorgt voor een monochroom schema wat muren langer doet lijken en daarmee een ruimtelijk gevoel geeft. 

Door dezelfde kleur voor uw deuren, deurkozijnen en kroonlijsten te kiezen, creëert u een ononderbroken gevoel, waardoor de kamer groter lijkt.

Bekijk onze ‘Colour Scales’ collectie: een verzameling van 48 verfijnde en neutrale verfkleuren, verdeeld in 12 kleurgroepen. Elke groep bestaat uit 4 verfkleuren die gemakkelijk met elkaar te combineren zijn voor een harmonieus geheel.

Of bekijk onze GREEN kleurenkaart in samenwerking met National Trust voor verfrissende groentinten.

WERKEN MET HET LICHT:

KIES VOOR KLEUREN DIE LICHT REFLECTEREN

Doe een stap achteruit en bekijk uw kamer goed.

Op welke muren valt direct, natuurlijk licht vanuit de ramen?
Hoe beweegt dit licht zich door de kamer heen gedurende de dag?

Elke Little Greene-kleur heeft een Light Reflectance Value (LRV). Deze waarde geeft aan hoeveel licht wordt gereflecteerd door de verfkleur.

Wittinten, zoals Loft White (LRV 92), lichte blauwtinten, zoals Echo (LRV 77) en koele grijstinten, zoals Flint (LRV 66), hebben een hoge LRV-waarde en reflecteren dus veel licht. Doordat deze kleuren uitzonderlijk reflecteren, zijn ze uitstekend toe te passen om een gevoel van meer ruimte te creëren.

Daarnaast kunt u overwegen om uw keukenkasten, plinten, raamkozijnen en balustrades in een glanzende afwerking te schilderen, zodat, ook in donkere hoeken, het (dag)licht kan reflecteren. Gebruik hiervoor de Intelligent Gloss of Traditional Oil Gloss.

Pearl Colour Kitchen: LRV 62

Browse Pearl Colour 100

French Grey Living Room: LRV 55

Browse French Grey 113

Grey Bathroom using Shallows: LRV 76

Browse Shallows 223

French Grey Living Space, with French Grey Pale: LRV 73

Browse French Grey Pale

WEES NIET BANG VOOR DONKERE:

WEES NIET BANG VOOR DONKERE VERFKLEUREN: GEBRUIK ZE OP DE MUREN OM DEZE VERDER WEG TE LATEN LIJKEN

Donkere kleuren worden vaak vermeden als mensen een ruimtelijk gevoel willen creëren, omdat ze bang zijn dat donkere kleuren hun kamer kleiner laten lijken.

Het tegenovergestelde is waar: zeer diepe blauwtinten (zoals Hicks’ Blue), donkere grijzen (zoals Dark Lead Color) en intense groentinten (zoals Jewel Beetle) hebben een bijna bodemloze diepte waar onze ogen moeilijk op kunnen focussen. Dit zorgt ervoor dat het voelt alsof de muur verder weg staat dan in werkelijkheid. Op deze manier wordt met donkere kleuren toch een gevoel van ruimte gecreëerd.

Dit werkt vooral goed op muren aan het uiteinde van rechthoekige woonruimtes of achter het hoofdeinde van het bed in kleinere slaapkamers.

EMPHASISE THE VERTICAL:

MAAK GEBRUIK VAN VERTICALE STREPEN OP DE MUREN OM EEN GEVOEL VAN HOOGTE TE CREËREN

Heeft u het gevoel dat u een laag plafond heeft? Geef uw muren dan verticale strepen. Uw oog volgt de streep omhoog, waardoor uw plafond hoger lijkt.

Combineer gestreept behang met een wit plafond voor een verfrissende look. Deze combinatie van verf en behang geeft een ruimtelijk gevoel.

Geverfde panelen en lambrisering hebben hetzelfde effect en zorgen voor een chique, maar toch informele look voor alle ruimtes in uw huis.

Of gebruik verf om uw muren brede verticale strepen te geven voor een ononderbroken effect.

Tented Stripe: Rubine Ash

Browse Tented Stripe - Rubine Ashes

Sage Green Woodwork

Browse Sage Green

Pale Lime Wooden Stripes

Browse Pale Lime 70

Salix Bathroom Walls & Ceiling

Browse Salix 99

FOCUS OP VLOEREN:

VERF VLOERBORDEN OM EEN RUIMTE TE VERLENGEN

Geverfde vloerplanken creëren langer ogende ruimtes vanwege hun groeven, die de aandacht trekken over de lengte van de kamer.

Alle Little Greene verfkleuren zijn verkrijgbaar in onze twee slijtvaste verfafwerkingen, die geschikt zijn voor uw vloer. Kies de originele ‘Floor Paint’ op oliebasis voor een stevig resultaat met een zijdeglans effect. Of gebruik de Intelligent Floor Paint, een alternatief op waterbasis, met een lagere glansgraad en een droogtijd van slechts 2-4 uur.

Zoek voor de vloer naar licht reflecterende kleuren om dit essentiële kenmerk van de kamer te versterken en om een kleine kamer groter te laten lijken.

VERLICHT DE KAMER:

GEBRUIK LICHTERE KLEUREN DICHTER BIJ HET PLAFOND

Houd u in uw kleinste ruimtes aan de donker-naar-licht regel:

Gebruik de donkerste kleur laag bij de vloer en de meest lichte tint richting het plafond. Dit geeft een open en luchtig effectwaarbij de kleuren in de lucht lijken te verdwijnen.

De donker-naar-licht regel geeft direct een ruimtelijk gevoel in de meest kleine kamer.

(Van boven naar beneden): Down 242, Rubine Ashes 243, Dash of Soot 244, Perennial Grey 245, Dolphin 246, Knightsbridge 215, Chimney Brick 247)